15. 8. 2016.

Na Nišvilu ipak i jedan ministar – ali iz RS!


Nišville verovatno drži rekord u smislu da za više od dve decenije ovu manifestaciju nikada nije posetio neki ministar – ali taj niz koji se nastavlja, moći će da bude osporen a glavni „krivac“ za to je jedan ministar – ali iz Republike Srpske. Naime, Nišville će ove godine ponovo posetiti Ministar Nauke i tehnologije Republike Srpske profesor dr Jasmin Komić koji će uz to, večeras (nedelja 14. avgust u 19:30) na Open stage-u i nastupiti kao specijalni gost banjalučkog sastava „Balkan Ekspres“, koji će izvesti i jednu njegovu kompoziciju.
Osim što je dugogodišnji ministar nauke i tehnologije Republike Srpske i redovni profesor na banaljučkom ekonomskom fakultetu,dr Jasmin Komić je poznat i kao dobar poznavalac muzike, gitarista, pevač i autor za kojeg njegovi prijatelji - poznati muzičari kažu da bi sigurno napravio zapaženu muzičku karijeru, da se kojim slučajem, umesto za nauku - profesionalno opredelio za rokenrol. U stvari, kako sam kaže, on nikada i nije izašao iz muzike jer koristi svaki slobodan trenutak da bilo neobavezno ili na zvaničnim koncertima svira sa svojim prijateljima različitih generacija – i na taj način pokazuje da ministarska fotelja i akademska funkcija - s jedne - i ljubav prema muzici – s druge strane, nisu nimalo nespojive.
Inače, Ministar Komić je već jednom nastupao na Nišvilu i to u sastavu Gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke, koji je prošle godine tokom nastupa na River i Youth stejdžu izveo obrade jazz standarda, filmse muzike i evergrina.

Нема коментара:

Постави коментар