22. 8. 2016.

OTVORENI POZIV SUBSCENE ZA KAZALIŠTE, IZVEDBENE UMJETNOSTI I OSTALE HIBRIDE ZA PRIJAVU PROJEKATA NAMIJENJENIH REALIZACIJI U 2017.




SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnog  izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. Putem SubScene povezujemo avangardne umjetnike i umjetničke kolektive te služimo kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina.Uspostavljanje novih veza i suradnja s kulturnim i kazališnim centrima koji dijele našu viziju i kvalitetu doprinosa nezavisne alternativne kulture, prioritet nam je u ovoj sezoni. Zanima nas kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.

Pružamo tehnički opremljen izvedbeni prostor grupama i pojedincima koji njeguju istraživački i eksperimentalni duh u izvedbi. Podupiremo kreativne napore izvedbenih umjetničkih grupa i umjetnika/ica u nastajanju te međugradske i  međunarodne suradnje i produkcije koje ostvaruju novo zajedničko iskustvo iznad granica svoje geografske, nacionalne, vjerske, rodne i etničke pripadnosti. Cilj nam je osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire, putem prostora za rezidencije i međunarodne suradnje, te produkcija i izvedbi. Želimo potaknuti umjetnike/ice na istraživanje i kreiranje novih izvedbenih formi te pružiti istima 'pozornicu' za prezentiranje rada u javnosti, kao i omogućiti publici aktivno promišljanje izvedenog kroz diskusije i komunikaciju s umjetnicima/ama.


Nije da se ne usuđujemo zato što su stvari teške; već su stvari teške zato što se ne usuđujemo.
                                                                                                                                               Seneka

Ovo je non stop otvoreni poziv avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva. Javite nam se sa svojim novim i starim projektima (link na video obavezan!) u bilo koje doba na e-mail subscena@gmail.com u kojem ćete navesti sve scenske, tehničke i vremenske potrebe. Ukoliko želite biti sufinancirani od Grada Zagreba pošaljite nam svoje prijave do 15.9.2016.

Nudimo:
    Smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji
    Smještaj za gostujuće izvedbe
    Oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku
    Oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku
    Inspicijenta/icu
    Dramaturga/inju i vanjsko oko
    Javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere
    Audiciju za glumce, izvođače i autorski tim
    Žonglersku dvoranu (8x10m, v 3,80m), Filmski studio (7x15m, v 3,80m), Jazz (6x8m, v 3,50m), Grey (6x4m, v 3m), Jogurt (10x4m, v 3,80m.)... izbor je određen dostupnošću termina
    ne toliko malo reflektora, projektora, mikrofona, pojačala, linoleuma...
    PR
    tehničku edukaciju

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride novopokrenuti je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe.

Нема коментара:

Постави коментар