16. 8. 2016.

Podržite LICEULICE



Poštovani prijatelji,

Nedavno smo vas obavestili o teškoćama u koje je posle šest godina rada zapao projekat LICEULI- CE. Možda malo neočekivano za ova sumorna vremena, ali mnogi od vas su nam se odmah javili, uputili reči podrške i ohrabrenja, a svojim prilozima skrenuli pažnju javnosti i tako doprineli da bar na kratko ublažimo krizu u kojoj smo se našli. Jedno veliko hvala svima.

Zahvaljujući vašem angažovanju, kao i solidarnosti mnogih građana i nekolicine firmi, skupili smo dovoljnu sumu da možemo, uz malo kašnjenje, štampati novi, 32. broj magazina LICEULICE. To znači da smo se zajedno izborili da naši prodavci i u narednih 45 dana imaju posao, prihode i nešto više od života. Ali, 45 dana i nije neka svetla budućnost. Veoma je važno da humani progra- mi poput našeg napreduju i postignu stabilnost na koju se oni koji od njih zavise mogu osloniti. Zato vas molimo da vaša podrška ne izostane ni u budućnosti, da nas ne zaboravite, da nas pratite i u narednom periodu, da nas pominjete u različitim prilikama (formama), kako bi za naše aktivnosti saznalo i kako bi nas podržalo što više građana Srbije.

LICEULICE je fond2 - Želimo da skrenemo pažnju i na jedan aspekt našeg rada, koji se često prene- bregava. Programi poput našeg funkcionišu po principu fonda, što znači da se tek manjim delom finansiramo od direktne prodaje magazina ili pretplate, a najviše od individualnih i korporativnih donacija, kao i od podrške iz javnih i privatnih fondova namenjenih ovakvim projektima. Iako pro- daja raste iz godine u godinu, to još uvek nije dovoljno da pokrije sve potrebe, budući da polovina iznosa svakog kupljenog magazina ide direktno prodavcima. Zato nam je neophodna stabilna podrška iz drugih izvora, kako bismo u nekoliko narednih godina mogli da u potpunosti stanemo na “svoje noge”, i veći deo potreba fonda zadovoljavamo od prodaje magazina.

LICEULICE je medij - Magazin LICEULICE i druga naša onlajn izdanja predstavljaju jedinstven, visokokvalitetan medijski proizvod koji spada u red retkih neprofitnih medija u Srbiji. Zato nas po- sebno čudi da smo odbijeni na nedavno okončanom konkursu Ministarstva kulture i informisanja. Iako su u komisiji bili predstavnici struke, nisu prepoznali da je LICEULICE, kao neprofitni medij, možda i jedini koji sadržajem i javnom misijom ispunjava većinu kriterijuma kojima su se komisije navodno rukovodile.

Program LICEULICE nastavlja svoju borbu na oba fronta:

- Kao fond za podršku najugroženijih, trudićemo se da steknemo poverenje još većeg broja gra- đana, firmi, državnih i privatnih donatora.

- Kao nezavisni i neprofitni medij, nastavićemo da unapređujemo kvalitet magazina i ugled kod čitalaca, da afirmišemo ravnopravnost i toleranciju, da zagovaramo javni interes, pro-aktivni op- timizam, održivi razvoj i filantropiju, kao i druge zapostavljene vrednosti u našem društvu, i tako doprinosimo pomalo zapostavljenoj funkciji medija kao sredstva emancipacije, edukacije i jačanja solidarnosti u zajednici.

Apelujemo na sve da nas podrže u našem radu jer podrška je važna !



Нема коментара:

Постави коментар