12. 9. 2016.

Depardieu i Kusturica izmijenjali uvrijede


Džana Mujadzić (Pariz)

Šta je vidjela na tom tipu?

"Mlijecni put", zadnji dugometrazni film Emira Kusturice sniman tri godine, obiljezio je rediteljev povratak pod svjetlost svjetske scene, nakon devet godisnje pauze. Uoci prikazivanja ostvarenja koje je zakljucilo glavni program ovogodisnje, venecijanske Mostre, slavni galski glumac, producent, vinogradar i prijatelj mnostva politicara medju kojim broji Fidela Castra i Vladimira Putina, se okomio na Emira Nemanju Kusturicu pred talijanskim tiskom:
-Kustrurica je prevarant, sibicar, lazov-istinska fikcija!Jednovremeno hoce biti Ciganin i Srbin a nije ni jedno, ni drugo! On je mora i sve mu je lazno. Slavni glumac je izjavio kako je zacudjen da se Monica Belucci "petlja" s njim i da je upozorio da to ne cini!
-Rekao sam Monici da je apsurdno sto radi sa njim. Dobro je poznajem, veoma je pametna,lijepa i senzualna zena pane mogu shvatiti kako je prihvatila snimati sa takvim tipom?!
Na kraju intervjua za poznatu "Republicu" Gérad Depardieu je izjavio
-Kusturica nema sintezu, kod njega nista drugo ne postiji osim obmana i lazi.Necemo vise o njemu...!

Da kažem kako je postao bačva?
Poznat po sujeti, nervozama i brzim reakcijama, najspoznatiji stanovnik planine Mokre Gore i Drven grada je odgovorio jednom od najpoznatijih, glumaca svetske sedme umjetnosti :
-Zamislite kada bih za Depadieua rekao da je raspadnuti alkoholicar, prevarant sto je zbog poreskih olaksica a ne ljubavi za rusku kulturu, uzeo ruski pasos. Da izjavim kako je nemaoralna drtina kojoj ne odgovara sto Rusi vole i gledaju moje filmove i glazbu koju izvodima, uostalom kao i Francuzi!Zamislite kada bih rekao da se od dopadljivog mladica pretvorio u bacvu a svoje radnicko porijeklo potvrdjuje glasanjem za desnicarsko orijentiranog- Sarkozyja. Kada zavrsi reklamu za makarone, krade posudje od rekvizitera!

Srpski reditelj se nije zaustavio pa je nastavio sa neukusnim uvrijedama :

- Zamislite kada rekao da je sve žene sa kojima je živio naveo na alkohol, ostavivsi im ono sto je iza njega ostalo u avionu Air France, da nije znao voziti motor pa je na prvoj obuci slomio nos a pukao mu je i mjehur pa urinira po avionima i po poznanicima, da su mu iz ruku ispadale guvemale motora, kao obitelji koje je oformio pa uništio, da su mu od glume ostali samo papirici poput idiota koje kaci po kolegama jer ne moze upamtiti tekst...Tikvan jedan! Da se tako izrazim, bilo bi fer?Mislim da ne bi jer i kada bih tako mislio ne bi bilo dobro to izgovoriti!-izjavio je nekada slavni reditelj.


Нема коментара:

Постави коментар