4. 2. 2017.

Konkurs: “Otvaranje - Tvojih petnaest minuta” II ciklus

 
Zbog velikog interesovanja za format “Otvaranje - tvojih petnaest minuta”, Ostavinska galerija raspisuje novi konkurs za sve zainteresovane
A možete da pogledate i kratki video: https://www.facebook.com/ostavinska/videos/1943218779247843/
Otvaranje je ionako najbolji deo svake izlozbe, pojavi se najviše ljudi, može da se mingluje, a bude i da se popije.” Prostora za umetnost ni ove godine neće biti dovoljno. Ostavinska galerija zato raspisuje konkurs na kojem će svako imati priliku za samostalnu izložbu, a vreme svake izložbe, tj. njenog otvaranja će biti ograničeno na 15 minuta.
Poslednjih godina je primetna praksa da se period trajanja izložbi skraćuje, do na par dana, ne bi li se ceo događaj nekako zgusnuo. Da bismo izbegli i taj nepotrebni ostatak vremena, odlučili smo da proces radikalizujemo, ostavimo samo ono što je najsočnije i raspišemo konkurs za otvaranje kao takvo. Osim što ćemo uštedeti na vremenu i ostaviti prostor samo za pravu suštinu, time ćemo omogućiti mnogo većem broju umetnika da ima svojih 15 minuta (što smo u skorije vreme shvatili da je važno). Ako publika dolazi samo na otvaranje, hajde da vidimo šta će da se desi ako samo otvaranja i ponudimo.
Na organizacionom planu, umetnici su pozvani da prijave svoje radove, a različite oblasti delovanja su dobrodošle. Posebnu pažnju u prijavljivanju treba posvetiti samom otvaranju i navesti šta je od sadržaja planirano za tu priliku. Slobodni ste da održite kraći govor, da izvedete performans na otvaranju svog performansa, da prostoriju do vrha napunite skulpturama. Jedino ograničenje koje imate je vreme. Za pripremu otvaranja svaki umetnik ima 40 minuta, samo otvaranje uz prigodni sadržaj i koktel traje 15 minuta, a skidanje izložbe do 10 minuta.
Umetnici su u mogućnosti da izlažu pod svojim imenom ili pseudonimom, mogu da probaju da prodaju svoje radove ili ulaznice za svoj nastup i mogu da računaju na tehničku podršku tima Ostavinske u postavci.
Prvo u nizu otvaranja izložbe/događaja "Otvaranje - Tvojih 15 minuta" desiće se u ponedeljak 20. 2. 2017. godine u 19h. Otvaranja će se smenjivati iz sata u sat i iz dana u dan, dok bude zainteresovanih izlagača.
Prijava za "Otvaranje" (tvojih 15 minuta) treba da sadrži:
1. Kratak opis rada (do 200 reči) 2. Kratku konceptualizaciju otvaranja (do 200 reči) 3. Tehničke specifikacije rada (tehnika, dimenzije, trajanje i sl.) 4. Kratku narativnu biografiju autora (do 100 reči) 5. Vizuelne priloge, ukoliko postoje
Prijave se šalju mejlom na: ostavinska.galerija@gmail.com
Umetnici su u obavezi da sami dopreme radove i/ili svu potrebnu opremu i rekvizite za izvođenje u zakazanom roku u Magacin u Kraljevića Marka. Organizator ne snosi troškove produkcije, opremanja niti transporta radova, ali nudi izvesnu tehničku podršku za izvođenje radova, u skladu sa sopstvenim mogućnostima i pojedinačnim dogovorom sa svakim od autora. Organizator će obezbediti i fotodokumentaciju, kao i promovisanje izložbe dostupnim kanalima. Prijavljivanjem na konkurs, kandidati prihvataju sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Нема коментара:

Постави коментар