8. 3. 2017.

SUP: SRPSKA SARMA se uveliko krčka


SUP (Sindikat Udruženih Pisaca): Saopštenje broj 3

Obaveštavamo javnost da se SRPSKA SARMA uveliko krčka. Na pripremi SRPSKE SARME radi žiri sastavljen od vrhunskih književnih kuvara sa višegodišnjim kulinarskim i žirantskim iskustvom. Koriste se isključivo provrazredni sastojci. Rad žirija je obavijen parom.
Najodlučnije odbacujemo spekulacije, koje se pronose književnom čaršijom, da su dobitnici nagrade SRPSKA SARMA unapred poznati. Niko, pa ni sam žiri, još uvek ne zna šta će izaći iz ovog lonca. Opominjemo zlonamerne da prestanu sa širenjem glasina jer SUP ima načina i sredstava da im stane na put.
Imena dobitnika ove najprestižnije, najukusnije i najznačajnije srpske nagrade za književnost, umetnost i kulturu će biti poznata čim kulinarsko-istražni žirantski organi završe svoj posao. Javnosti će ta imena biti blagovremeno saopštena.
Podsećamo će se SRPSKA SARMA dodeljivati dva puta godišnje na dan prolećne i jesenje ravnodnevice. Nagradni fond iznosiće 123.000 evra, kao doprinos samozatajnih mecena: pojedinaca, ustanova i kompanija iz zemlje i inostranstva.
Iznos će ravnopravno biti raspoređen na tri nagrade za tri oblasti.
Te nagrade su:
– MIŠOMOR za delo i delovanje u srpskoj književnosti, umetnosti i kulturi;
– DOBROLjUB za visoka etička postignuća u srpskoj književnosti, umetnosti i kulturi;
– KOTLOKRPA za najosrednjiji književni opus.

SUP
8. mart 2017. godine

Нема коментара:

Постави коментар