12. 9. 2017.

Poetsko muzički performans + promocija knjige + koncert


Poetsko muzički performans + promocija knjige + koncert
Organizatori događaja: https://www.facebook.com/izmenavremena/
Nastupaju: Roberto Vodanović Čopor / Nikola Nešković & Izneverena očekivanja


Slem šampion Hrvatske Roberto Vodanović Čopor dolazi u Srbiju. Izvešće 30. septembra od 21h muzičko-poetski performans u klubu Ljubičica u Beogradu u Gospodar Jovanovoj 33

Pokret, glas i zvuk odvode nas na putovanje ali da li je putovanje odlazak ili beg? Da li smo samo tačke u krugu i sve je samo niz scena koje se ponavljaju samo na drugim mestima i u drugim okolnostima? Da bi bili dobri da li je dovoljno da nismo loši? Zar da u ovom haosu budemo tišina, muk? To su neka pitanja o kojima će svojim muzičko-poetskim performansom Roberto Vodanović Čopor progovoriti, ne sa namerom da ponudi odgovore, već da pitanjima potstakne na razmišljanje i isprovocira reakciju i interakciju. Pored toga, promovisaće svoju zbirku poezije „Zidovi laju“.

Roberto Vodanović Čopor je multimedijalni umjetnik iz Zadra. Rođen je U Splitu 1970. godine. Glazbu je objavljivao za razne neovisne izdavače iz regije ali isto tako i iz Europe i Amerike. Svoju eksperimentalnu glazbu često kombinira sa zvucima prirode ili zvucima gradova a kao podlogu isto tako koristi zvuke koje stvara od predmeta iz svakodnevnog okruženja. Objavio je tri zbirke poezije „Insomnija“ , „Sasvim mala knjiga“ i „Zidovi Laju“. Poezija mu je uvrštena u nekoliko zbirki grupe autora. Objavljuje poeziju na raznim regionalnim portalima za kulturu i umjetnost. Pobjednik je trćeg prvenstva Hrvatske u slam poeziji. Autor je i koautor više performansa koje često zna izvoditi kao dio svojih koncertnih nastupa. Do sada je imao jednu samostalnu izložbu svojih radova. Izlagao na izložbama više autora. 

Pored Čopora, nastupa i Nikola Nešković, muzičar i pesnik.

Nikola Nešković & Izneverena Očekivanja

Ukulele, mandolina i gitara, uz elegične stihove pune lutanja, introspekcije i melanholije, uobičajena je trubadurska priča koju donosi nesvakidašnji dvojac autentičnih gradskih pesnika i kantautora. Dve bogate karijere spojene u jednu prete da prerastu u nešto veliko, a Klub Ljubičica je prava prilika za iskorak u šire sfere prepoznatljivosti.

Izmena vremena AKA Nikola Nešković (Novi odmetnici, Pesnici dodira) se autorskim radom bavi već punu deceniju, prizivajući kantri, folk i bluz duhove velikana poput Dilana, Janga i Keša. Muzikom i poezijom slušaoca vodi na dugo, sentimentalno, metafizičko putovanje, u čemu mu od nedavno pomaže i Ivan Čkonjević (Ana Never, Belgrade Noise Society, Jesenji orkestar), multiinstrumentalista trenutno fokusiran na žičane instrumente i to uglavnom manjih gabarita. Samostalne diskografije ova dva vrsna predstavnika urbanog andergraunda, do sada objedinjene samo kroz EP „Ruku u ruku u ruku“, uskoro obećavaju i novo zajedničko celovečernje audio ostvarenje. 

Koncert u klubu Ljubičica biće njihov prvi zajednički nastup pod novim imenom Nikola Nešković & Izneverena Očekivanja.

Ovim muzičarima i umetnicima možete pomoći u danu koncerta - promocije, dobrovoljnim novčanim prilogom (benefit kutija) u klubu Ljubičica.

Нема коментара:

Постави коментар