24. 11. 2017.

​O MEDIJIMA, ODGOVORNOSTI, MLADIMA I AKTIVIZMU DIALOGUE CLUB, 29. NOVEMBRA U KULTURNOM CENTRU "GRAD"


Helen Laršon Puset, nekadašnja savetnica za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, ponovo dolazi iz Stokholma u Srbiju, i u okviru prvog događaja "Dialog Club", vodiće nas kroz dve zanimljive i važne teme: mediji u savremenom dobu, njihova odgovornost i potencijal, i učešće novih generacija u kreiranju javnog mnjenja i budućnosti društva. 

Razgovor ćemo započeti na temu izazova medijske scene u Švedskoj, Srbiji i globalno, aktuelnih inicijativa za slobodu medija, pitanja cenzure, etike, objektivnosti i odgovornosti medija i novinara ali i potencijala za društveni uticaj i promene. Šta može da se učini i kuda dalje?

U razgovorima učestvuju 4 izuzetne gošče:
  • Gunila Sindstrand, novinarka i urednica „Mittmedia“, najveće švedske medijske grupe
  • Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika „Vreme“ i dobitnica nagrade „Osvajanje slobode” za 2017. godinu
  • Linda Skugsbi, aktivistkinja centra „Fryshuset“ u Stokholmu 
  • Sanja Kljajić, aktivistkinja pokreta "Podrži RTV".
Koliki je potencijal, a kakav položaj mladih u Švedskoj, Srbiji i u svetu? Koji su alati mladih za promene u društvu – protesti, novi mediji, kreativno delovanje, sport? Koje primere dobre prakse možemo da navedemo  kao inspirativne? To će biti neke od tema koje ćemo u drugom delu razgovora pokrenuti.
Molimo da zainteresovani potvrde svoj dolazak do nedelje 26. novembra na ovom linku: https://goo.gl/forms/0plxfbOIZgplOLys2
Okupljanje učesnika je od 16.30, a prvi razgovor počinje u 17 časova.

Događaj organizuju dva člana Asocijacije NKSS - "Kreativno mentorstvo" i KC Grad u partnerstvu sa Ambasadom Švedske u Beogradu, kao deo programa obeležavanja 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Švedske i naslanjajući se na iskustvo programa "Monday Club" pre punih 6 godina.
Razgovori će se voditi na engleskom jeziku. 

Pratite novosti o programu i vidite tačnu agendu na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/391273187971575/

Više informacija i biografije govornica na sajtu "Kreativnog mentorstva": http://kreativnomentorstvo.com/dialogue-club-o-medijima-odgovornosti-novim-generacijama-i-aktivizmu/

Нема коментара:

Постави коментар