16. 11. 2017.

Sceniranje #37 Street art i kampanja Da li vam je potreban Remont

Emisija „Sceniranje” koja se emituje u petak 17. novembra od 14 do 16 časova na www.radioaparat.com, predstavlja projekat  STAW Belgrade (http://streetartwalksbelgrade.com/) o beogradskoj grafiti i street art savremenoj sceni. 
Sa Ljiljanom Radošević, jednom od  autora projekta, razgovaraćemo o street art-u i grafitma, značaju koji ulična umetnost ima u okviru savremene umetnosti i (popularne) kulture, kao i gradskih kulturnih politika. U drugom delu emisije, ugostićemo Darku Radosavljević, ispred Remont- nezavisne umetničke asocijacije koja se nakon 18 godina intenzivnog rada, uz konstantnu borbu za opstanak, našla u ozbiljnoj materijalnoj krizi, a tim povodom pokrenuta je kampanja Da li vam je potreban Remont, koja poziva stručnu i najširu javnost da oceni njen značaj, najavljujući ujedno novu fazu delovanja radi održivog opstanka i razvoja. 
Pregled i najavu događaja pripremila je Vesna Milosavljević  iz SEEcult-a, muziku bira Nataša Janković, saradnica galerije FLU, a emisiju vode Lana Gunjić i Andrija Stojanović

Нема коментара:

Постави коментар